
Fındıklı Çikolata Parçalı Biscotti
Fındıklı Çikolata Parçalı Biscotti Tarifi
İtalyanca kurabiye anlamına gelen biscotti son zamanlarda oldukça popüler bir hamur işi olarak sıkça karşıma çıkıyor. Gerek görüntüsü gerekse muhteviyatı ile ilgi alanıma giren bu kurabiye çeşitlerinden ilk denememi paylaşmak istedim. Neticesi güzel olan bu denememin ilk denekleri 2,5 yaşındaki oğlum ve eşim biskottiye oldukça rağbet gösterdi.
Size tavsiyem, her zaman olduğu gibi; evde kendi yaptığınız bu tür alternatifler bulundurarak çocuklarınızın sağlıksız hazır besinlerden uzak kalmasını sağlayabilirsiniz.
MALZEMELER
- 125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı fındık (dövülmüş olarak)
- 3 yumurta
- 4-4,5 su bardağı un (elenmiş olmalı)
- Yarım su bardağı mısır unu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 avuç damla çikolata
- Vanilya
- Kabartma tozu
TARİF
Tereyağı ile şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar (yaklaşık 2-3 dk.) çırpın. Daha sonra üzerine yumurtaları kırın ve çırpmaya devam edin.
Aynı karışıma; un, mısır unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamur ele yapışıyorsa biraz daha un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamurun üçte birini ayırarak içine kakao ve damla çikolataları ilave edip yoğurun. Hamurun diğer kısmına da fındıkları ilave ederek yoğurun.
Fındıklı hamuru iki eşit parçaya bölün ve merdane ile hafif unlayarak uzun ince açın. Açtığınız hamurun ortasına boyunca kakaolu hamuru silindir şeklinde yerleştirin. Alttaki hamuru iki yanından kakaolu hamurun üstüne kapatarak ekmek şekline getirin. Son olarak üzerine toz şekeri serpin.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 20 dk. hamurunuzu olduğu gibi pişirin. Sonra pişmekte olan hamuru fırından çıkarıp soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra hamuru birer parmak genişliğinde keserek bölün. Böldüğünüz parçaları yeniden tepsiye yatırarak 150 derecede 15-20 dk. daha pişirin.
Soğuduktan sonra biscottilerinizi sunabilirsiniz.
* Lezzetci.com`daki tüm tarifler Hatice GÜZEL tarafından denenip fotoğraflanmaktadır.

16363 kez okundu, 2 kez yorumlandı, 1 kez tavsiye edildi.


13 Ekim 2010 15:53
17 Kasım 2010 17:47
Çocuklarımız İçin Tarifler
